Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهاباد- ایرنا- جمعیت حاشیه نشین بوکان در سال های اخیر به دلیل خشکسالی و مهاجرت روستائیان بالا رفته و مشکلات فرهنگی و اجتماعی فراوانی برای این شهر مهاجرپذیر آذربایجان غربی ایجاد کرده است.

به گزارش ایرنا، حاشیه نشینی یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی در سال های اخیر بوده که با گذشت زمان و افزایش این پدیده به بزرگترین معضل در سطح کشور و شهرستان بوکان به طور خاص تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کم آبی، خشکسالی و نبود شغل در روستاها به خصوص روستاهای دیگر شهرستان های جنوبی ترین مناطق آذربایجان غربی از عمده ترین عواملی است که موجب مهاجرت روز افزون روستائیان به شهر بوکان و از سوی دیگر گرانی زمین در مناطق مسکونی شهر شده است.
یکی از ویژگی های حاشیه نشینی در آذربایجان غربی و به ویژه جنوب آن مهاجرپذیری از استان های همجوار به دلیل شیب توسعه ای و وجود فضای کافی گسترش شهری بوده که بوکان نمونه عینی آن است.
فرماندار بوکان با بیان اینکه شهر بوکان بعد از کرج دومین شهر مهاجرپذیر کشور محسوب می شود، اظهار داشت: این شهرستان در دهه های اخیر رشد بی رویه جمعیت را تجربه کرده و به بزرگترین کانون مهاجرت در منطقه تبدیل شده است.
جمال خسروی افزود: وضعیت مهاجرپذیری و ضریب شهرنشینی بوکان بیشتر از متوسط استانی و کشوری بوده و افزایش سکونتگاه های غیررسمی موجب شده است که شهر بوکان در طول سال های گذشته توسعه پیدا نکند.
وی ادامه داد: شهر بوکان در سطح کشور بعد از اسلامشهر تهران، از رشد بیش از 12 درصدی جمعیت برخوردار بوده و این موضوع موجب شده است به رتبه دوم جمعیت شهری از نظر رشد جمعیت در کشور تبدیل شود.
خسروی با بیان اینکه شهر بوکان از سال 1375 شمسی به بعد به شدت دچار توسعه نامتوازن شهری شده، اضافه کرد: از مجموع مساحت یکهزار و 765 هکتاری شهر بوکان 321 هکتار یعنی بیش از 18 درصد از کل مساحت به صورت طولی توسعه یافته و در قالب هفت محله به عنوان سکونتگاه های غیررسمی شکل گرفته است.
فرماندار بوکان با بیان اینکه 48 درصد جمعیت شهر در سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند، گفت: مهمترین دلایل مساحت بالای سکونتگاه های غیر رسمی در بوکان، اتصال روستاها به شهر، ارزان بودن زمین در سکونتگاه های غیررسمی، کنترل و نظارت بر ساخت و سازها و کاربری عمومی سکونتگاه های غیر رسمی است.
فرماندار بوکان ادامه داد: کاهش جمعیت روستایی نشان دهنده مهاجرت و توسعه بی رویه شهرنشینی بوده و این موضوع موجب شده است تا جمعیت روستایی این شهرستان بین سال های 1390 تا 1395 شمسی حدود 22.5 درصد کاهش یابد.
فرماندار بوکان بیان کرد: در سال های گذشته توسعه فیزیکی شهرستان بوکان متناسب با توسعه جمعیتی این شهرستان صورت نگرفته است.
رییس شورای اداری شهرستان بوکان در خصوص بافت های فرسوده شهر بوکان بیان کرد: در سال 1394شمسی مطالعات بافت های فرسوده به تصویب نهایی رسیده و از مجموع مساحت شهری بوکان 340 هکتار به عنوان بافت فرسوده مورد مطالعه قرار گرفته است.
مدیرکل ستاد بازآفرینی وزارت راه و شهرسازی نیز چندی پیش گفت: بوکان پایلوت طرح تحقیقاتی سکونتگاه‌های غیررسمی کشور انتخاب شده است.
نریمان مصطفایی در نشست ستاد بازآفرینی در سکونتگاه های غیررسمی و بافت فرسوده شهر بوکان بیان کرد: یکی از مهمترین نکاتی که در این برنامه به خوبی به آن توجه شده مسئله پایدارسازی محلات و سکونتگاه‌های غیررسمی است که بر این اساس برنامه‌های پایدارسازی نیز به صورت پنج ساله و براساس برنامه ششم توسعه تدوین می‌شود.
وی ادامه داد: ستاد شهرستانی بازآفرینی پایدار شهری شامل مواردی مانند ارتقا خدمات شهری، راهبردی احیا، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت های فرسوده، تحقق اهداف و مصوبات ملی بازآفرینی شهری، پیشگیری و پیشنگری از باز تولید محدوده ها و محله های ناکارآمد شهری، تحقق مفاد سند ملی و ناکارآمد شهری است.
مصطفایی اضافه کرد: بیشتر این سکونتگاه ها بدون سند مالکیت بوده و از نظر ویژگی کاربری و برخورداری از خدمات زیر ساختی به شدت دچار کمبود است؛ مداخله در این گونه بافت ها به منظور ساماندهی و توانمندسازی با مشارکت خود مردم میسر می شود.
مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه شهرداری ها به عنوان دبیر ستاد بازآفرینی شهری در محور برنامه‌های این حوزه قرار دارد، اظهار داشت: اولویت اساسی در این بخش توانمندسازی ساکنان محلات است وهم‌ افزایی اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و غیره باید مورد توجه قرار گیرد.
مصطفایی گفت: با روی کار آمدن دولت یازدهم نگرش دولت به مقوله بافت های فرسوده، نگرشی ویژه است که این مهم به خصوص در بافت های فرسوده شهری و مدارس به وضوح به چشم می خورد.
شهرستان بوکان در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد و جمعیت این شهرستان بیش از 251 هزار نفر است.
7510/3093/3072
گزارش: محمد ادیب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي حاشينه نشيني زنگ خطر بوكان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۶۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویداد جایزه جوانی جمعیت در آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، نیر الهامی، با بیان اینکه دومین جایزه جوانی جمعیت آذربایجان‌غربی همزمان با هفته ملی جمعیت برگزار می‌شود، گفت: دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت در دو سطح ملی و استانی در ۷ محور خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرائی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان برگزار می‌شود.

مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان‌غربی با اشاره به بخش رسانه‌ای رویداد جایزه جوانی جمعیت نیز گفت: انتشار اخبار، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، تولید برنامه تلویزیونی، تولید برنامه رادیویی، تولید برنامه شبکه خانگی، تولید اثر سینمایی، انتشار یادداشت و تحلیل در رسانه از جمله بخش‌ها است.

وی با تاکید بر اهمیت نقش موثر رسانه‌ها در آفرینش تولیدات رسانه‌ای و هنری افزود: در رویداد استانی جایزه جوانی جمعیت در بخش رسانه، اولویت معرفی رسانه‌های بومی و محلی فعال در عرصه جوانی جمعیت است.

مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان‌غربی بیان کرد: از جمله اهداف اهدای جایزه جوانی جمعیت، معرفی دستاوردها و ظرفیت‌های دستگاه های اجرایی و گروه های مردمی، ایجاد روحیه کار جمعی و زمینه‌سازی ظهور استعدادهای علمی، فرهنگی و هنری، ایجاد انگیزه و شوق تلاش در حوزه‌های مختلف علمی و فرهنگی کشور بسترسازی مناسب برای هم افزایی و تبادل اندیشه در میان جامعه نخبگانی و برنامه‌ریزی برای ظرفیت های موجود و خلق فرصت‌های جدید برای رسیدن به موالید و ازدواج مطلوب در جامعه است.

دیگر خبرها

  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • برگزاری رویداد جایزه جوانی جمعیت در آذربایجان غربی
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • هشدار زرد رگبار باران و تند باد در آذربایجان غربی
  • حاشیه جدید بارسا: اعتراض همسر ستاره به نیمکت‌نشینی!
  • فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان‌ غربی ادامه دارد
  • مشکل تردد در شهر ایلام وجود ندارد
  • مشکلی برای تردد در شهر ایلام وجود ندارد
  • هیچ گونه مشکلی برای تردد در شهر ایلام وجود ندارد
  • یک کشته و ۸ زخمی در تصادف سه دستگاه خودروی سواری در بوکان