Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@12:50:28 GMT

ممنوعیت چرا برای ۹۰ هزار دام در بوکان

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۵۰۲۳

ممنوعیت چرا برای ۹۰ هزار دام در بوکان

به گزارش همشهری آنلاین، چرای دام در مناطق کوهستانی با سر سبز شدن مراتع از دو هفته قبل آغاز شده و هزاران راس دام در مراتع کوهستانی آذربایجان غربی به چرا مشغول هستند. چرای دام در مراتع از حدود سه دهه قبل و با افزایش جمعیت دامی و کاهش پوشش مراتع به چالشی میان دامداران و مسئولان منابع طبیعی مبدل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مناطق چالش برانگیز در آذربایجان غربی مراتع شهرستان بوکان است که تناسب جمعیت دامی و پوشش گیاهی آن همخوانی ندارد و زیاد بودن جمعیت دامی موجب شده تا پوشش گیاهی مراتع بوکان در معرض نابودی قرار گیرد.

مراتع این شهرستان ۱۴۰ هزار هکتار و جمعیت دام کوچک شامل بز و گوسفند بیش از ۹۰ هزار راس دام است، به عبارت ساده تر برای هر دام درمدت یکسال فضایی یک و نیم هکتاری برای چرا مهیا است که البته بخشی ازاین مراتع خارج از دسترس دامداران است.

هزینه پائین چرای دام درمراتع

اصغر نهاری، از دامداران بوکانی با اشاره به قیمت بالای علوفه می‌گوید: علوفه از کیلویی ۱۵ هزار ریال به بیش از ۳۰ هزار ریال رسیده و دو برابر شده، در حالی که قیمت دام زنده نه تنها افزایش نداشته، بلکه کاهش مقطعی هم داشته است.

وی ادامه می دهد: قیمت بالای علوفه و تغذیه دام در ۶ ماه اخیر از این علوفه ها از یکسو و آغاز بارش های بهاری و سرسبز شدن مراتع از سوی دیگر، دامداران را برای چرای دام در مراتع بوکان تشویق می‌کند.

وی بیان می کند: هزینه چرای دام در مراتع پائین است و تنها شامل هزینه دستمزد چوپان می شود که گاه تا هزار گوسفند و بز را به تنهایی به چرا می برد.

وی نگرانی مسئولان منابع طبیعی و محیط زیست را در مورد کاهش پوشش مراتع بی مورد می داند و می گوید: صاحبان دام چون نیاز دائمی به مراتع دارند، خود نگهبان مراتع هستند و چرای بی رویه نخواهند داشت.

اما اسدپور ولی، کارشناس مرتع نظری متفاوت دارد و با بیان اینکه بوکان در حال فرسایش مستمر است، می‌گوید: تخریب و فرسایش مراتع موجب شده تا پوشش گیاهی هم کمتر شود و افزایش جمعیت دامی هم این تخریب را تسریع کرده است.

وی اضافه‌ می‌کند: تنها راه حل، رعایت محدودیت ورود دام به مراتع و زمان استفاده از این مراتع است که باید از سوی دامداران رعایت و به تدریج پوشش گیاهی هم اصلاح شود.

به اعتقاد این کارشناس بدون تامین منافع دامداران و تامین علوفه با قیمت های پائین، امکان اجرای محدودیت چرا ممکن نخواهد بود.

وی عنوان می کند: آتش سوزی‌های متعددی که در مراتع بوکان رخ داده، حساسیت حراست از این مرتع را بیشتر کرده است.

محدودیت ورود به مرتع از نیمه آبان تا نیمه اردیبهشت

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری بوکان نیزبا اشاره به برنامه های این اداره برای حفظ مراتع می ‌گوید: طرح های تلفیقی برای حفاظت از مراتع و طرح های آموزشی در دست اجرا است.  این طرح ها به حفظ منابع و ذخایر ژنتیکی این مراتع منجر می‌شود و همکاری دامداران در این زمینه ضروری است.  

دلبر بهرامپور همچنین از اجرای ساماندهی چرای دام دربوکان خبر داده و عنوان می کند: محدودیت ورود به مرتع از نیمه آبان آغاز شده و تا نیمه اردیبهشت ادامه دارد.

ضرورت تکریم فعالان دامی و مردم

فرماندار بوکان با اشاره به اهمیت و حساسیت ‌های موجود در حوزه منابع طبیعی می گوید: اراضی ملی و منابع طبیعی متعلق به همه مردم است و ضمن حفاظت از این منابع باید تکریم بهره برداران هم مورد توجه باشد.

محمد امین زاده تاکید می کند: علاوه بر توجه به ضوابط، باید از تخریب در منابع طبیعی به شدت جلوگیری شود و مردم در این زمینه همراهی داشته باشند.

کد خبر 594771

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دام در مراتع منابع طبیعی چرای دام جمعیت دامی پوشش گیاهی جمعیت دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۵۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آمار جرایم مختلف در بوکان

 

 سرهنگ موسی بهاری در نشست خبری با خبرنگاران گفت: در راستای ایجاد امنیت و جامع العمل پوشاندن به وظایف خود نیاز به کمک تمام اقشار جامعه از جمله اصحاب رسانه داریم.

 وی ادامه داد: اصحاب رسانه طلایه‌داران اطلاع‌رسانی و چشمان بیدار جامعه هستند، زیرا آنان با انتشار مشکلات موجود، به رابطی قابل‌اعتماد بین دولت و ملت تبدیل شده‌اند.

 

 رئیس پلیس بوکان افزود: ایجاد امنیت بر عهده نیروهای نظامی انتظامی و القای احساس امنیت بر عهده رسانه‌ها است که خوشبختانه هر دو گروه به نحو احسن در حال انجام مأموریت‌های خود هستند.

 موسی بهاری اولویت‌های پلیس بوکان را رضایت‌مندی مردم، کاهش تصادفات و سرقت‌های مختلف، جمع‌آوری اراذل‌واوباش دانست و بیان کرد: خوشبختانه در سال گذشته و یک‌ماهه ۴۰۳ شاهد اقدامات بسیار خوبی در این حوزه‌ها و دیگر مأموریت‌های پلیس در سطح شهرستان بودیم که رضایت‌مندی عمومی را به گواه آمار سامانه ۱۹۷ به همراه داشته است.

 

 وی تصریح کرد: پیشگیری از جرایم مختلف یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ما می‌باشد که در همین راستا با ایجاد پلیس محله و بلوک‌بندی نقاط سطح شهر و تعیین افسر آموزش‌دیده برای هر یک از مناطق اقدامات بسیار خوبی با همکاری و همراهی مردم انجام گرفت که در نهایت سبب کاهش بسیاری از مأموریت‌های پلیس شده است.

 فرمانده پلیس بوکان افزود: یکی دیگر از ماموریت های مهم پلیس، ورود جدی به حوزه سرقت‌های مهم و خرد بود که خوشبختانه بر اساس داده‌ها و آمار شاهد کاهش شدید ۱۲ درصدی در این بخش طی سطح شهرستان طی ۹ ماه منتهی به پایان سال ۴۰۲ بودیم.

 

 موسی بهاری ادامه داد: بر اساس آمار طی ۹ماهه منتهی به پایان سال گذشته سرقت مغازه ۵۱، اتومبیل ۳۱، منزل ۳۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۴۰۱ کاهش داشتیم.

 فرمانده پلیس بوکان همچنین با اشاره به افزایش سرقت موتورسیکلت در سطح شهر عنوان کرد: متأسفانه طی یال گذشته سرقت موتورسیکلت با افزایش ۲۱ درصدی روبه‌رو بود که البته با تلاش همه همکاران انتظامی و همراهی این آمار در یک ماه سال جاری به ۱۳ درصد کاهش‌یافته است.

 

 وی در خصوص حوزه مواد مخدر نیز بیان کرد: طی ۹ماهه پایانی سال گذشته ۱۵۸ قاچاقچی و معتاد متجاهر در سطح شهر شناسایی و بازداشت شده‌اند که این مهم نسبت به مدت مشابه شاهد افزایش ۱۶۸ درصدی بوده است.

 موسی بهاری  با اشاره به آمار تصادفات منجر به فوت درون و برون‌شهری در سطح شهرستان عنوان کرد: متأسفانه به دلایل متعدد در سال گذشته شاهد افزایش ۷۱ درصدی سوانح رانندگی منجر به فوت در سطح جاده‌های مواصلاتی و خیابان درون‌شهری بوکان بودیم.

 

 فرمانده پلیس بوکان همچنین با اشاره به آمار استثنایی یک ماه گذشته سال جاری که با تلاش شبانه‌روزی نیروهای پلیس و همراهی مردم به دست آماده تصریح کرد: در ۳۵ روز گذشته شاهد کاهش ۲۲ درصدی سرقت‌های خرد و کلان، ۶۰ درصدی خودرو، ۸۶ درصدی مغازه و افزایش ۶۵ برابری کشف به وقوع بودیم.

 بهاری ادامه داد: با همکاری شبانه‌روزی مردم آمار جرایم خشن در سال جاری منفی بوده و حتی یک مورد نزاع و برهم‌زدن امنیت روانی مردم توسط اراذل را نداشته‌ایم.

 

 وی تصریح کرد: خوشبختانه در حوزه تصادفات فوتی نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۷۵ درصدی روبه‌رو بودیم هرچند آمار مجروحین ۲۰ درصد افزایش داشته است.

این فرمانده حوزه امنیت روانی شهرستان بوکان افزود: طی سال گذشته بیش از ۱۴۷ هزار خودرو در سطح معابر شهری و راه‌های مواصلاتی شهرستان اعمال قانون شدند.

  بهاری بیان کرد: در حوزه مواد مخدر نیز با تلاش شبانه‌روزی مأمورین انتظامی، بیش از دو کیلو افزایش مواد مخدر از انواع مختلف کشف و ضبط شده است.

 

 فرمانده پلیس بوکان همچنین در خصوص اجرای طرح نور در سطح معابر عمومی بوکان عنوان کرد: در راستای صیانت از ارزش‌های جامعه و پاسخگویی به مطالبات و نگرانی‌های مردمی، اقداماتی در حوزه‌های اصناف و خودرو و اماکن عمومی انجام شده و فرهنگ‌سازی و تبلیغ ارزش‌های اسلامی و اجتماعی در اولویت کار قرار گرفته است.

  وی گفت: هم اکنون خوشبختانه شاهد کاهش شدید بی‌حجابی هستیم و ان‌شاءالله رسانه‌های عزیز بیش‌ازپیش در خصوص ترویج فرهنگ غنی عفاف و حجاب در جامعه تلاش نمایند.

دیگر خبرها

  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • حکم اسرائیل برای تعطیلی دفتر الجزیره
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است
  • کاهش آمار جرایم مختلف در بوکان
  • ممنوعیت ورود دام به مراتع شمال دامغان
  • ممنوعیت چرای دام های مازاد در مراتع استان
  • دستگیری متخلفان چرای غیرمجاز دام در منطقه شیدا